shutterstock_382714240

Proces Optimalisatie door Innovatie

Wij staan met onze Business Consultants aan de basis van het toepassen van IT- innovaties in uw organisatie. Het business proces is hierbij het uitgangspunt. Wij kijken met onze Lean achtergrond en specifieke branche kennis eerst naar het proces. Daarna gaan we samen met uw organisatie op zoek naar besparingen en innovatie mogelijkheden. Echter, door de snelheid liggen er ook valkuilen op de loer die de kwaliteit van de opgeleverde functionaliteit beperken. In veel gevallen wordt er te snel gestart zonder eerst kritisch te kijken naar het werkelijke proces en de eisen van de klant. Dit resulteert in onnodig complexe IT-oplossingen met een overvloed aan processtappen.

Wij beginnen niet meteen met bouwen, maar starten met een procesanalyse wat resulteert in een solution design. We denken altijd End to End. We gebruiken hierbij methodieken uit Lean, zoals VSM en SIPOC, om het proces te verduidelijken en eventueel verbeteringen aan te brengen. Dit gebruiken we als basis voor het ontwerp van de applicatie. We leveren dit aan onze klanten in de vorm van een workshops, en ook kan het onderdeel uitmaken van een sprint.

Om nog sneller nieuwe functionaliteiten te kunnen leveren, zijn bedrijven een aantal jaar geleden massaal overgestapt op de Agile/Scrum methodiek. Wij integreren Lean met de Agile/Scrum methodiek. Onze ervaren Business Consultants faciliteren deze sessies en laten de eindgebruiker aan het woord komen. Wij helpen bij het ontdekken van besparingen in het proces en leveren als uitkomst een overzichtelijk document op, waarin zowel het vernieuwde proces als het solution design wordt weergegeven.